]portret_4.jpg

 

Het meest herkenbare aan mij is denk ik ‘betoverd zijn’. Figuurlijk dan. Mijn ogen nemen dagelijks zoveel schoonheid en details waar, dat ik soms wel eens wens dat er binnenin mijn ogen een camera met me mee zou draaien.

Toch is de camera pas later een rol gaan spelen. Tekenen en schilderen waren mijn eerste liefdes. Gevolgd door etsen en lithografie, waarmee ik afstudeerde aan de Kunstacademie van Utrecht.

Lang dompelde ik mij onder in experimenten met inkt, abstracties en texturen, om daarna weer bij het figuratieve terug te keren. Daarin schilderde ik mythische en sjamanistische onderwerpen. Thema's die diep met mijn eigen leven verbonden waren en ook een gebied waarin ik werkzaam was.

Na een ingrijpende verandering in mijn leven ging ik Engelen maken. Als digibeet was het voor mezelf een enorme verrassing dat ik deze digitaal ging schilderen. Aanvankelijk begon ik de serie met het maken van Engelen van gescheurde papierstukjes. Tot de dag dat ik deze papieren engelen fotografeerde en er hele grote prints van liet drukken. Ik vond de textuur en de suggestie dat het bijna olieverfschilderijen leken, prachtig. Maar er was nog wat meer raffinement nodig. Dat is hoe ik in het bewerken van fotobeelden rolde.

Vanaf dat moment heb ik mij zes jaar als een monnik aan het digitaal schilderen van engelen gewijd. Groeiend in de verfijning van het werken met de digitale pen en het invoegen van delen van mijn fotografie. Tot er een moment kwam dat ik zo fotografisch ging schilderen, dat de grens tussen fotografie en dat wat ‘getekende fotografie’ was, niet langer zichtbaar was. Met de intrigerende vraag of details nu met mijn digitale pen ‘verzonnen’ zijn, of zijn gefotografeerd, ben ik weer sterker bij de fotografie teruggekeerd, maar ook wat ik ermee kan doen.

In de collectie Engelschilderijen is de ontwikkeling van mijn beelden duidelijk terug te zien. De ­­­­­­­­­­­­­­eerste Engel-schilderijen zijn heel tekenachtig. Latere werken geven een verwijzing naar de Pre-Rafaëlieten, om daarna richting realisme te ontwikkelen.

De reis in het landschap van mijn verbeelding zet zich voort en verandert gaandeweg. De wereld van de Engelen, en dan vooral van de Engel in de mens beroert mij diep en zal dat blijven doen. Maar spelen en fantasie zijn ook onmisbare ingrediënten.

Ik heb het gevoel dat iedereen een stukje magie heeft om iets bijzonders mee te creëren. Elk mens is zo uniek. Het voelt als een verrukkelijke uitdaging om de uniciteit van mijn nieuwe opdrachtgevers, samen met hen te vertalen. Om samen op een verbeeldende reis te gaan en dat in een betoverend fotokunstwerk te weerspiegelen.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Fatcow review is based on customer testimonials and is listed on the Best Web Hosting Reviews site.